Oldal kiválasztása

Kaposvár adott otthont a női röplabda Extraliga második bronzmérkőzésének, ahol az 1. MCM-Diamant KNRC ismét összecsapott a Szent Benedek RA együttesével. A párharc végén újra a balatonfürediek örülhettek.

Hasonlóan alakult a második mérkőzés menete, mint ahogy az előzőben is történt. Az első játékrészben a Diamant uralkodott, viszont utána már elfogyott a kellő agresszivitásuk és önbizalmuk, amit a Szent Benedek ki is tudott használni.

A találkozó elején gondolni lehetett, hogy bizony ismét szoros csata lesz a két fél között. Eleinte nem volt jelentős elhúzás, de aztán a kaposváriak játéka magabiztosabb lett, így ahogy az előző mérkőzésen is, az első szett Diamant győzelmet hozott.

A második etap is kemény csatákkal indult, de rendre a Balatonfüred jött ki jobban belőlük, így már 9–0-ra vezettek. A somogyiak próbáltak zárkózni, ám a Szent Benedek diktálta a tempót és ezzel nem tudtak mit kezdeni, tíz pontos előnnyel egyenlített a vendég egylet a szetteket tekintve.

A továbbiakban ismét szorosabb összecsapást láthattunk, aztán a balatoniak megunták az adok-kapok játszmát és agresszívabb játékot mutattak, ami talán a kaposváriaknál hiányzott. Több hibát vétettek és idegesebben játszottak, ezt a vendégek könyörtelenül ki is használták. A hazaiak szemében égett a nyerni akarás tüze, de a balatoniak játéka megtörhetetlennek látszott, teljesen elvették ellenfelük magabiztosságát. Így a Szent Benedek ismét 3–1-re nyert és egy lépésre került az éremtől.

A harmadik találkozóra szerdán 18 órakor kerül sor Balatonfüreden, ahol, ha a Szent Benedek RA együttese nyerni tud, akkor pontot tehet a párharc végére.

1. MCM-Diamant KNRC–Szent Benedek RA 1–3 ( 20, –15, –19, –19)
Kaposvár Aréna, 350 néző. Vezette: Mezőffy, Sík.
1. MCM-Diamant: Grbac (2), Matics (12), Wirth (6), Bashnakova (14), Szedmák (10), Lemmens (9). Csere: Szpin (liberó), Hegyi (-), Budai (-). Vezetőedző: Vincent Lacombe.
Szent Benedek RA: Bleicher (5), Savovic (12), Koprivica (12), Stijepic (25), Kiss (14), Jimerson (8). Csere: Fáth, Baksa (liberók), Iosia (-), Vacsi (-). Vezetőedző: Desnica Dejan.

Vincent Lacombe: – Jól kezdtük a mérkőzést, ahogyan tettük azt az előző mérkőzésen is. Sajnos a továbbiakban problémát okozott a pontszerzés, különösképpen a támadásban akadtak gondjaink. A mérkőzés végéig pedig ezen nem sikerült javítani.
Desnica Dejan: – Nagyon fontos meccs volt a számunkra, örülök, hogy nyerni tudtunk. Esélyünk van lezárni a párharcot Balatonfüreden, nagyon szeretnénk, de ha öt meccset kell játszani, akkor lejátsszuk mind az öt meccset. Persze szerdán hazai közönség előtt szeretnénk ünnepelni klubunk első bajnoki érmét.

forrás: Somogyi Hírlap
fotó: Kovács Domonkos