Oldal kiválasztása

Nem szakadt meg az elmúlt évek sorozata: ezúttal sem tudott győztesen távozni Nyíregyházáról a kaposvári női röplabdacsapat.

131215kimcmveszp

A Diamant-lányok az NB I-es pontvadászat hetedik helyéért kiírt párharc első találkozóján 3:0 arányban maradtak alul a Fatum-Nyírsuli otthonában.

Pedig a hosszú utazás ellenére is igen jól kezdett a somogyi együtes: lányaink már 9:1-re vezettek az első szettben, amikor a házigazda erőre kapott. A folytatásban viszont már egyértelmű volt a helyzet: az történt a pályán, amit az elszántan küzdő szabolcsiak akartak, így végül elkönyvelték a 3-0-s sikert. A két győzelemig tzartó csata pénteken 17 órától folytatódik a kaposvári városi sportcsarnokban.

Röplabda: NB I., a 7. helyért, első mérkőzés
Fatum-Nyírsuli-NRK – 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem 3:0 (20, 16, 22)
Bujtosi csarnok, 120 néző, v.: Pőcze, Jámbor.
Nyíregyháza: Savic 1, Sikos P. 19, Dávida 7, Janetka 4, Andrejkovics 11, Erdősné 11. Csere: Szabó I., Petróczy (liberók), Vén E., Thold. Edző: Balázs István.
Kaposvár: Tobak 1, Rák R. 11, Récsei 7, Szívós 10, Pintér Zs. 7, Stirt 6. Csere: Csitári (liberó), Ihász D. 1, Pedranzini 1. Edző: Oláh János.

Az egyik fél két győzelméig tartó párharc állása: 1–0, a Fatum-Nyírsuli-NRK javára.

Balázs István: – A kérdőjelek kiegyenesedtek, az érdem a csapaté. Kár, hogy egy hetet késtünk…
Oláh János: – Az első játszmában sok ajándékot kaptunk, majd azt gondoltuk, karitatív szervezet vagyunk, és ezt illik visszaadni. Otthon kiderül, mennyit érünk…