Oldal kiválasztása
Az 1. MCM-Diamant Kaposvár Extraligás női röplabdacsapatának egyik fiatal reménységeként dolgozta végig a szezont Németh Zsófia, aki 2019 nyarán csatlakozott új társaihoz. A magasra nőtt ütő a pécsi egyetemet és az NB II-es együttest hagyta ott a somogyiakért, és nem bánta meg, hogy belevágott a nagy kalandba…
– Köszönöm az érdeklődést, tartalmasan telnek a napjaim – válaszolta kérdésünkre a fiatal sportoló. – Nagyon sokat vagyunk a levegőn, próbáljuk kihasználni a jó időt, és megtartani az eddigi aktív életmódunkat. Szerencsére ez eddig sikerül is, sokat sportolunk családilag is, illetve személy szerint én minden nap edzek. A sérülésem miatt sajnos viszonylag sok mozgásanyagot mellőznöm kell, de így is rengeteg mindent tudok csinálni. Súlyokkal , illetve saját testsúllyal is mozgok nap, mint nap. Az edzéseim gerincét a gyógytorna teszi ki, de jelen esetben, mivel mindenki otthon van, ezzel nem csak én vagyok így. Ezen felül létrázom és kis távokat futok.
A keszthelyi születésű, 192 centi magas játékos sajnálja, hogy nem sikerült végigjátszani a szezont.
– A szezon valóban elég hirtelen ért véget. Ezt nyilvánvalóan mindenki nagyon sajnálja, és én úgy gondolom, hogy ez remek alkalom lett volna mindenki számára, hogy bizonyítson egyénileg, és csapat szinten is. Szerintem nagyon felkészült a csapat a végjátékra, és valószínűnek tartom, hogy tudtuk volna tartani a jelenleg elfoglalt helyünket. Számomra a legemlékezetesebb pillanatok közé tartozik az isztambuli utazásunk, hiszen olyan közegben tartózkodhattunk néhány napig, ahol a világ élvonalának játékosai is gyakran megfordulnak. A folyosón összefuthattunk talán a világ legsikeresebb játékosai közül néhánnyal, és egy világszínvonalú mérkőzést is megnézhettünk a helyszínen. Ez szerintem mindenkinek nagyon meghatározó pillanata volt az évnek. Ezen felül a Vasas elleni hazai mérkőzésünk hangulata és maga a mérkőzés is felejthetetlen volt számomra.
Zsófi az új környezetben is megfelelt az elvárásoknak, és sokat tanult az elmúlt hónapokban.
– Ebben a szezonban én én úgy érzem, minden területen rengeteget fejlődtem, technikailag, taktikailag, erőnlétben, és emberileg is. Az új csarnok nagyon hasznosnak bizonyult, a tágas tér, a nagy befogadóképesség, a jó minőségű parketta, mint hozzájárult a megfelelő környezet megteremtéséhez, így nem kellett terem adottságaira koncentrálnunk, mint például az alacsony belmagasság, vagy hasonlók.
A szurkolók egyre nagyobb számban jelentek meg a mérkőzéseinken, ami szintén hozzájárult a csapat sikeréhez – nyilatkozta a 22 esztendős játékos.