Oldal kiválasztása
Nem mindennapi előzmények és egy fordulatos, öt szettes csata végén 3:2 arányban győzött az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem női röplabdacsapata Jászberényben, így megszerezte az Extraliga-kvalifikáció első helyét, a 2019/2020-as évadot pedig összességében az ötödik helyen zárta. Sasa Nedeljkovic vezetőedző tanítványai beállították a 2008-as klubrekordot, ráadásként pedig kivívták a lehetőségét annak, hogy az ősszel bemutatkozzanak a nemzetközi porondon is!
Már az első pillanatban megvolt az összhang a csapattal, ami fontos mindenki számára – kezdte összegzését a szabadkai szakember, akit az elmúlt öt évben három alkalommal választottak meg az Év Röplabdaedzőjének hazánkban. – Augusztus elejétől kezdve, megpróbáltunk sokat dolgozni és minőségi munkát végezni, és nagyon örülök annak, hogy a játékosok partnerek voltak az elképzeléseim megvalósításában. Kialakult az a rendszer, amit elképzeltem, és lépésről lépésre haladtunk előre.
Remek visszajelzés volt, hogy a csapat az alapszakasz mind a 21 mérkőzését megnyerte.
Három teljes kört játszottunk az NB I-es mezőny csapataival, és ez a győzelmi sorozat, a veretlenség megőrzése extra-energiát adott a csapatnak és nekem is a rájátszás küzdelmeire. Mi már a felkészülés első napjától a kvalifikációs sorozatra készültünk, mert egyértelmű cél volt, hogy feljussunk az Extraligába. Menet közben már bátran kijelenthettük azt is, hogy szeretnénk a lehető legjobb helyezést elérni a 2018/2019-es évadban.
Ez az álom is megvalósult, ugyanis az együttes megnyerte az Extraliga-kvalifikációt, és a nemzetközi kupaindulást érő ötödik helyen végzett.
A rájátszásnak is nagy reményekkel vágtunk neki, pedig az ellenfeleink között volt a két, Extraliga-rutinnal felvértezett csapat, a Jászberény és a Haladás is. Jól rajtoltunk, két győzelmet szereztünk rögtön az elején, utána azonban, némileg váratlanul kikaptunk az MTK és a Szombathely otthonában is. Jó pillanatokban kaptuk a pofont, ezt követően a helyére került minden, és hat győzelemmel folyattuk, illetve fejeztük be az évet. Menet közben végig a kezünkben tartottuk a lehetőséget, hogy megnyerjük a kvalifikációt, és Jászberényben, a legnagyobb riválisunk ellen nyertünk 3-2-re. Ezzel kiharcoltuk a nemzetközi kupaindulás lehetőségét, ami komoly eredménynek számít, és erre már nagyon sokat felfigyelnek a hazai sportéletben.
Kaposvári munkájának első éve meghozta a remélt sikert. Hogy érzi magát eben a városban, ebben a klubban?
Nagy megtiszteltetés ebben a városban dolgozni a röplabdáért, nagyon jók itt az energiák, és már az elején kiderült számomra hogy Kaposváron az emberek nagyon szeretik a sportot. Bízom benne, hogy az új arénában is kiszolgáljuk majd a folyamatosan gyarapodó közönségünket. Szeretnénk meghálálni a városvezetés és a támogatói kör bizalmát is.
Mire számíthatunk a következő évadban?
Egy ilyen siker után, amit most elértünk, nem szabad megállni. Óriási terveink vannak, és az előttünk álló időszakban sokat dolgozunk majd azért, hogy komoly csapatot alakítsunk ki. A célunk az, hogy harcban legyünk a legjobbakkal a következő évadban.