Oldal kiválasztása

Mintha mi sem történt volna eddig a női röplabda Extraliga elődöntőjében, hiszen az első meccset idegenben – simán, 3–0-ra – megnyerte az 1. MCM-Diamant Kaposvár, majd a Somogyban rendezett második felvonást a SWIETELSKY-Békéscsabai RSE nyerte – drámai csatában – 3–2-re. Így az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása 1–1. Ezúttal, szombaton 18 órától, a viharsarokban feszülnek egymásnak a felek, s mondani sem kell, mekkora lesz az összecsapás tétje. Hiszen amelyik csapat diadalt arat, már csak egy sikernyire lesz a hőn áhított finálétól.

Az eddig látottak alapján abszolút kétesélyes a mérkőzés, hiszen az elsőt úgy nyerték meg Csabán a szabadkai mester, Szasa Nedeljkovics tanítványai, hogy esélyük sem volt a hazaiaknak. A Kaposvár Arénában aztán fordult a kocka, hiszen az első két szettben nagyon rosszul játszottak a kaposi lányok, s ezt a BRSE könyörtelenül kihasználta. A harmadik etaptól aztán megtalálta játékát a Diamant, sokat javult a nyitásfogadásuk és a védekezésük is összeállt, így felállt a padlóról az Adela Helics és Szara Kliszura vezette MCM. A mindent eldöntő, ötötödik játszmában, aztán csak nüanszok döntöttek Molcsányiék javára. Ha a kaposváriak azt a szintet tudják hozni, amit a harmadik és a negyedik játékrészben produkáltak, akkor az ötször bajnok otthonából ismét győztesen tudnak távozni, s ezzel újfent őket segíthetné a pályaelőny.

A két együttes legközelebb március harmincadikán kedden 18 órától a Kaposvár Arénában csap össze újra egymással, s egy dolog biztos, azt a mérkőzést az egyik gárda már előnnyel várhatja, és ha nyer, akkor ott lesz a bajnoki fináléban, ahol a FATUM Nyíregyháza–Vasas Óbuda párharc győztesével küzd majd meg az aranyéremért.