Oldal kiválasztása

Kaposváron összefogtak a röplabdáért, és mindenki azért dolgozik, hogy ez a világszerte népszerű labdajáték végre hazánkban is újra visszanyerje régi fényét.

130912mcm1

Ezzel a mottóval tartott az elmúlt évhez hasonlóan közös évadnyitó sajtótájékoztatót a Fino Kaposvár bajnok és kupagyőztes együttese, a Kaposvári Női RC NB I-es alakulata és a Kaposvári Röplabda Akadémia Utánpótlás Műhely SE.

130912mcm3

A Fino férficsapata 15-szörös bajnokként és 16-szoros Magyar Kupa-győztesként készül az október közepén rajtoló szezonra.
„Egyértelmű, hogy szeretnénk megtartani azt a szintet, amit eddig elért Magyarországon a csapat, vagyis az új évadban is az első hely a célunk a bajnokságban és a Magyar Kupában is. A Közép-európai Ligában pedig bízunk az előrelépésben, ami optimális esetben az első négy hely valamelyikét is jelentheti számunkra” – fogalmazott az egyesület elnöke, Egyed László.
A somogyi megyeszékhely a röplabda igazi hazai fellegvára, amit az is bizonyít, hogy a női szakág is hosszú ideje képviselteti magát az NB I-ben. A sajtótájékoztatón aláírt szerződésnek köszönhetően az amatőr alapon működő együttes továbbra is 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem néven szerepel a bajnokságban, a nyolc közé jutás céljával, az egyik legismertebb magyar röplabdaedző, Oláh János irányításával.
Az eseményen elhangzott: a 2011-ben alakult Kaposvári Röplabda Akadémia sikeres munkája lehet a jövő záloga. Az utánpótlás műhely színeiben több mint 200 helyi fiatal üti a labdát.
„A megyei jogú várossal kötött öt éves szerződésünk egy olyan bizalmat tükröz, amire bármikor támaszkodhatunk. Ennek alapjaira szeretnénk felépíteni egy nemzeti akadémiát, aminek az lenne a célja, hogy a régió és talán Magyarország legtehetségesebb játékosait ide csábítsuk” – mondta Demeter György, aki a helyi férficsapat vezetőedzői posztja mellett az akadémia szakmai igazgatói tisztét is betölti.
A közös gondolkodás és a közös munka jegyében együttműködési megállapodást kötött a Kaposvári Röplabda Akadémia és a két felvevő egyesület. Az 1. Magyar Cukor Manufaktúra Kft. pedig a 2013/2014-es évadban is jelentős összeggel támogatja majd az utánpótlás-bázist.

130912mcm2