Oldal kiválasztása
Pénteken délelőtt 11 olyan sportolóját jutalmazta Kaposvár, akik nem csak a sportpályákon, hanem az iskolapadban is nap mint nap helyt állnak. Az idei élsportolói ösztöndíjak átadásán 4 millió forintot osztott szét az önkormányzat és a Kaposvári Egyetem azok között, akik sikerrel pályáztak. A díjazottak között főszerepet játszottak a röplabdázók: három Diamant- és két Fino-játékos is élsportolói ösztöndíjat vehetett át. A díjazottakat Szita Károly polgármester és Szávai Ferenc rektor köszöntötte.

A Fino Kaposvár együttesének két fiatal, szép reményű játékosa is a Kaposvári Egyetemet erősíti. Bögöly Gábor és Kalmár Ákos egyaránt a pénzügy és számvitel szakon kezdte meg tanulmányait szeptemberben, és szintén közös bennük, hogy mindketten részesei voltak a csapat 18. magyar bajnoki címének megszerzésében. Amikor lehetőséget kaptak a pályán, rendre éltek vele. A két korosztályos válogatott játékos a jövőben nagy erőssége lehet a Fino legénységének.
Három játékossal képviselteti magát az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem NB I-es női röplabdacsapata az idei ösztöndíj-átadón. Ketten somogyi nevelésűek, vélgigjárták a korosztályos csapatokat, napjainkban pedig a felnőtt keret meghatározó tagjai. Ráadásként mindketten szeretnék átadni eddig megszerzett tudásukat a Kaposvári Röplabda Akadémia növendékeinek. Rák Rebeka a tanító szakon, Horváth Alexandra pedig pénzügy és számvitel szakon tanul. A csapat harmadik egyetemistája, Szívós Ildikó a kereskedelem és marketing szak hallgatója, és évek óta szerepel a Diamant együttesében centerként.