Oldal kiválasztása

Ötödik Európa-bajnoki selejtezőjét is lejátszotta a magyar női röplabda-válogatott a Ludovika Arénában. A mieink ezúttal Dánia ellen léptek pályára, s magabiztos 3:0-s győzelmet arattak, s továbbra is vezetik a csoportot, a vasárnapi, franciák elleni mérkőzésen pedig a csoportelsőség lesz a tét.

A péntekihez képest teljesen új csapat lépett pályára a dánok ellen, ám a lányokon érződött a bizonyítási vágy és alaposan be is kezdtek. 2:1 után ugyan még egyenlítettek a vendégek, de aztán villámgyorsan 12:4 lett az eredmény, és Sven-Erik Lauridsen már ekkora kihasználta mindkét időkérését. Ez azonban semmit nem változtatott a játék képén, a dán csapat teljesen megzavarodott, s volt már 17:4 is az állás. A végén 24:7-nél volt a mieinknek az első szettlabdája, s a másodikat Bodovics Hanna blokkjával sikerült is értékesíteni (25:8).

A másodikban is a mieink szerezték meg a vezetést, de most korántsem volt akkora fölényük, mint az elsőben. Ez részben annak is köszönhető, hogy a vendégek valamennyire magukra találtak, de így is nekik kellett futniuk az eredmény után. 14:14-nél aztán sikerült egyenlíteniük, de fordítani már nem tudtak. 16:15-nél pedig Török Kata állt be nyitni, és ezután meg sem álltunk 19-ig, s ezzel az előnnyel már kényelmesen begyalogolt 2:0-ig a csapat. A végén hat szettlabdája volt a mieinknek és Kiss Gréta okos ejtésével már az elsőt sikerült értékesíteni (25:18).

A harmadik felvonás elején ismét sikerült komolyabb előnyt kiépíteni, a szett közepén 15:7-re is vezettünk. És ezután sem volt megállás: az eddig inkább csereként lehetőséget kapó játékosok, lelkes, csupaszív, elveszett labdát nem ismerő játékukkal gyakorlatilag bedarálták a dánokat és fölényesen nyerték ezt a szettet is. 24:13-nál jutottunk meccslabdához, és Bagyinka Fanni hálóról átcsorgó nyitásával sikerült is egyből értékesíteni (25:13).

A mai győzelem után válogatottunk továbbra is vezeti a csoportját, a vasárnapi, 16 órakor kezdődő franciák elleni mérkőzésen pedig a csoport első helye lesz a tét.

RÖPLABDA, NŐI EB-SELEJTEZŐ:
Magyarország–Dánia 3:0 (8, 18, 13)
Ludovika Aréna, 500 néző. V: Porvaznik (szlovák), Nastase (román).
MAGYARORSZÁG: Szűcs K. 9, Papp O. 8, Vezsenyi 13, Kiss G. 14, Bodovics 11, Bagyinka 3. Csere: Juhár (liberó), Török 1, Gyimes. Szövetségi kapitány: Jakub Gluszak.
DÁNIA: Empacher, F. Krogh 2, Andersen 5, Elbak 7, S. Hansen 1, Jörgensen. Csere: Sallerup (liberó), Jeppesen 2, Mogensen, Nielsen 2, Sallerup, Strobak, E. Krogh 1, D. Hansen. Szövetségi kapitány: Sven-Erik Lauridsen.

Edzői értékelés

Jakub Gluszak: – Azt kaptam a mai csapattól, amire számítottam, mert biztos voltam benne, hogy ebben a felállásban is helyt fognak állni. Senkit nem akarok kiemelni, mert ez egy csapatmunka volt és mindenki keményen megdolgozott azért, hogy öt mérkőzés után öt győzelemmel állunk. Gratulálok az egész csapatnak és köszönöm a munkájukat.

A csoport másik mérkőzésén: Franciaország–Izrael 3:0 (19, 14, 12)
A csoport állása 5 forduló után: 1. MAGYARORSZÁG 14 pont (15:2 szettarány), 2. Franciaország 13 (14:3), 3. Izrael 3 (3:12), 4. Dánia 0 (0:15)

(forrás: hunvolley.hu)