Oldal kiválasztása

A női röplabda élvonal alapszakaszának 10. fordulójában az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem az Aluprof-TF-Budapest együttesével mérkőzött hazai pályán.

131108kimcmtf

Ahogy arra számítani lehetett, a listavezető fővárosiak könnyedén húzták be a mérkőzést. Pintéréknek egy-két szép momentumon kívül ezúttal többre nem futotta.

Az eddig öt győzelmet és három vereséget számláló somogyi gárda a nyitó játszma elején csak rövid ideig tudta tartani a lépést ellenfelével. Rákék már az első percekben lemaradtak, és rövid idő elteltével már 7:15 állt az eredményjelzőn. A különbség ezt követően nem csökkent, az első játszmát magabiztosan, tíz ponttal nyerték a vendégek, akik elképesztően jó mérleget tudtak felmutatni nyitásfogadás terén. (15:25, 0-1)

A második szettet két gyors ponttal kezdték a fővárosiak, majd a Pintér, Harmath, Rák trió vezérletével sikerült megfordítani az állást 4:3-ra. Ezt követően azonban ismételten nagy szakadék keletkezett a két együttes között: 6:10 és 8:15 után is fontos pontokat szereztek a vendégek. Voltak ugyan szép megmozdulásaik a somogyi lányoknak, a mérkőzést azonban a vendégek uralták. Nyolc pontos TF-vezetést követően használt a technikai szünet és Harmathék zsinórban négy pontot ütöttek be, visszahozva az esélyt a szettben maradásra. Ezt megérezve a TFSE megrázta magát és lezárta a szettet. (18:25 , 0-2)

A harmadik szettben a centert cserélt Oláh János: Harmath helyett Récsei folytatta a játékot. A Diamant-lányok pár perc elteltével tetemes előnyre tettek szert és ezt sikerült is tartaniuk jó ideig. A vezetés három pontról hatra nőtt, sőt 12:5-nél héttel is vezettek a mieink. A fővárosiak ezután lépésről-lépésre közeledtek, a Diamant sajnos nem találta az ellenszert a Lutter helyére visszacserélt Takács ponterős játékára. 17:13-as állásnál Stirt rontott szervát, a vendégek viszont remek sorozatot nyitottak és hosszú idő után egy pontra jöttek fel a vendégek. Oláh János időkérése, és a Pintér-Harmath csere már nem tudott változtatni a hajrában: 17:17 után átvette a vezetést a TFSE és a végén utcahosszal nyerték a szettet, mely a mérkőzés végét is jelentette egyben. (17:25, 0-3)

NB I-es női röplabda-bajnokság 10. forduló
1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem – Aluprof-TF-Budapest 0:3 (-15, -18, -17)
Kaposvár, Városi Sportcsarnok, 100 néző. V.: Vígh, Vári.
Diamant:  Tobak, Rák, Harmath, Szívós, Pintér, Stirt. Csere: Csitári (libero), Récsei. Edző: Oláh János
TFSE: Bleicher, Hornok,  Borsos, Lakatos, Takács, Fritz. Csere: Kötél (libero), Gyimes, Lutter. Edző: Gubik János   

Oláh János: Alaposan kielemeztük az ellenfelünk játékát, de talán túl nagy volt a teher a lányokon, ezért nem tudták azt nyújtani, amire képesek. Dolgozunk tovább, szeretnénk a rivális Nyíregyháza ellen jól teljesíteni.  
Gubik János: Az történt, amire számítottunk. Örülök, hogy az előző napi bajnoki meccs nem látszódott a lányokon. Gratulálok a csapatnak a győzelemhez, a célunk továbbra is a négy közé jutás. 

131108bemcmtf