Oldal kiválasztása

Első hazai bajnoki mérkőzését játssza pénteken az 1.MCM Diamant Kaposvári Egyetem NB 1-es női röplabda csapata. A lányok a Gödöllőt fogadják majd a Városi Sportcsarnokban 18 órától. Az együttes a múlt hétvégén már megszerezte első győzelmét, ám a Balatonfüred otthonában játék nélkül kapták meg a sikerért járó pontokat, így a pénteki találkozó valójában az első tétmeccse lesz idén a Diamantnak.
Különösen kezdődött a 2018/2019-es bajnoki évad a Diamant csapatának. A lányok az NB1 első fordulójában a Balatonfüred otthonába utaztak, és már a kezdés előtt megnyerték a találkozót 3-0-ra. A hazaiaknál ugyanis csak öt embernek volt érvényes sportorvosija. Az újonc Balatonfüred azóta tegnap már lejátszotta első tétmeccsét az NB 1-ben. Épp az ellen a Gödöllő ellen léptek pályára, amelyet pénteken a Diamant is fogad. Némi meglepetésre a Füred nyerte azt a találkozót, a Gödöllő pedig ezzel második vereségét volt kénytelen elkönyvelni, ugyanis korábban az MTK is megverte őket.
„Számomra elég meglepő volt, gondoltam, hogy egy nagyon jó mérkőzés lesz belőle, ellenben, mikor tegnap este néztük az eredményeket, hogy sima 3-0, az elég meglepő volt, de a Gödöllő az szerintem nem olyan, aki innentől kezdve félvállról veszi a bajnokságot. Nyilván mi azon vagyunk, hogy minél jobban megtörjük őket, az első szettől kezdve elveszítsék az önbizalmukat” – mondta Miklai Zsanett csapatkapitány..
Ez a hét már a Gödöllő elleni felkészülés jegyében telt a Diamantnál. Sasa Nedeljkovics edző és a lányok alaposan feltérképezték ellenfelüket.
„Megnéztük a nyitásaikat, a blokkjukat, melyik irányokat támadják. legfőbb ütésirányaikat megnéztük, arra felkészültünk, hogy hogyan kell védekezni, Sasa mindent elmondott, úgyhogy szerintem felkészültünk. Én nagyon várom a meccset. Bizonyítani szeretnénk a közönségnek is, meg nekem is jönnek a szüleim például, úgyhogy sokat várunk magunktól is, és nagyon szeretnénk bizonyítani itthon is” – tette hozzá a fiatal liberó, Hegyi Bianka.
A Diamant-Gödöllő találkozó 18 órakor kezdődik majd a Városi Sportcsarnokban. A mérkőzésre ingyenes a belépés.