Oldal kiválasztása
A Jászberény elleni, elvesztett negyeddöntő után, mindenképpen szeretné megszerezni a bajnokság ötödik helyét az 1.MCM-Diamant Kaposvári Egyetem női röplabdacsapata. Zarka Péter tanítványai a Vasassal küzdenek meg az Extraliga következő körében, az egyik fél második sikeréig tartó párharc első mérkőzését pénteken 18 órától játsszák a városi sportcsarnokban.
Az Extraligát negyedik helyen záró Diamant-lányok számára még túl nagy feladatnak bizonyult a Jászberény elleni negyeddöntő. A hazai ötszettes vereség után, a jászságban sem termett babér a kaposváriaknak, így Leidgebék az ötödik helyért folytathatják majd a Vasas ellen.
– Az első meccs után, eléggé el voltunk kettyenve, mert ha mondhatjuk úgy, nagyon kicsin múlott és a negyedik szettben rontottuk el ezt, így próbáltuk mentálisan felkészíteni magunkat a második meccsre, és teljesen úgy mentünk oda, hogy biztosak vagyunk abban, hogy tudunk nyerni, de Araujo sérülése kicsit elszomorított minket. Remélem, hogy egy igen izgalmas párharc elé nézünk a Vasas ellen, ugyanis mindkét csapatnak nagyon-nagyon szüksége van erre az ötödik helyre, de legalábbis a bennmaradásra biztosan. Mind a két csapatnak vannak sérültjei és nagyon küzd magával is, így őszintén szólva nagyon remélem, hogy mi jövünk ki nyertesen az egész párharcból – fogalmazott a kaposváriak válogatott centere, Leidgeb Noémi.
A brazil Debora Araujora bokaszalag-szakadása miatt az idén már nem számíthat Zarka Péter. A helyén minden bizonnyal a 21 esztendős Kanizsai Dorottya kap majd lehetőséget.
– Nagyon sajnáljuk, hogy a Debi lesérült, mielőbbi felépülést kívánok neki én most is innen, és nagyon örülök neki, hogy újra tudok bizonyítani a csapatnak és Kaposvárnak, hogy tudok játszani és remélem, hogy sikerülni fog és megfogjuk verni a Vasast – mondta Kanizsai.
A Vasas és a Kaposvár idén már négyszer is találkozott egymással, és rendre a hazai pályán játszó együttes örülhetett. Így sokat érhet a Diamant-lányok pályaelőnye. A tét pedig duplán is nagy lesz a Vasas ellen, ugyanis a párharc győztese, az NB1-es bajnokság második helyezettjével játszik majd osztályozót az Extraligában maradásért. A fővárosiak elleni első mérkőzés pénteken 18 órakor kezdődik a Városi Sportcsarnokban. A belépés most is ingyenes.