Oldal kiválasztása

Az ország legjobb hat leány és hat fiú csapatának háromnapos küzdelméből nem hiányozhat a két kaposvári együttes.

150602ki

Fiataljaink hazai környezetben szeretnének eredményesen szerepelni, és ismét bizonyítani, hogy kiemelkedő a helyi utánpótlás-nevelés.  

A somogyi megyeszékhely legutóbb 2012-ben adott otthont a junior korosztály magyar bajnoki döntőjének, és a magas színvonalú rendezés szép sikerekkel is párosult: a kaposvári fiúk és a lányok egyaránt értékes bronzéremmel zárták a tornát. Három év elteltével, a Fino és a Diamant fiataljai újra a Táncsics sportcsarnokában küzdhetnek meg a végső helyezésekért. A fiúk lényegében gond nélkül jutottak el a hatos döntőig, míg a lányok a második elődöntőből, bravúros szerepléssel léptek tovább az elit mezőnybe.
„Mindenekelőtt, nagyon örülök, hogy idén is sikeresen vettük az akadályokat a csapattal – mondta lapunknak a Fino juniorjainak egyik alapembere, Bozóki Bence, aki az idén előbb magyar Kupát, majd bajnoki címet nyert a felnőttekkel, május közepén pedig bemutatkozott a felnőtt válogatottban is. – Az alapszakaszban kiemelkedő teljesítményt nyújtottunk, amiért büszke vagyok a srácokra. Sokan vannak, akik még serdülőben, ifiben játszanak, így elmondható, hogy nagy dolog a döntőbe jutásunk. Fontosnak tartottam mindig is az utánpótlást, hiszen nélküle nincs felnőtt röplabda sem. Ennek megfelelően álltam mindig az ilyen jellegű kihívásokhoz, és ezt vártam el mindenkitől a pályán. Többen edzünk juniorból a felnőttben, és a motivációnk leginkább az, hogy megmutassuk Kaposváron, hogy ebben a mezőnyben is a Fino a legjobb. Az alapszakaszban csak a Kecskeméttől kaptunk ki, így a papírforma alapján az ezüstérem járna nekünk, de ez egy csapatsport, az aktuális formától függ majd szerintem minden.”
A lányok évek óta rendszeres résztvevői a hatos döntőnek, és hazai környezetben szeretnének előrébb lépni az elmúlt évi eredményhez képest.
„Remélem, hogy ugyanolyan lelkesen és összetartóan játszunk majd, mint az országos elődöntőben, mert szerintem csak így tudunk előrébb lépni a tavaly és a tavalyelőtt elért hatodik helyezésből” – fogalmazott Pedranzini Letizia.
„A versenytől elsősorban egy jó közösségi élményt várok, másodsorban pedig szeretném, ha eredményesen szerepelne a csapat. A mezőny nagyon kiegyensúlyozottnak tűnik, és remélem, a sok munka, amit elvégeztünk, meghozza a gyümölcsét. Nekem ezek az utolsó junior meccseim lesznek, mert kiöregszem ebből a korosztályból. Azon leszek, hogy legjobb formámat hozzam ki magamból, és egyben csapatom játékát segíthessem” – tette hozzá Fáth Kinga.
A RÖAK-Kométa Kupáért kiírt döntő pénteken 14 órakor a csoportmérkőzésekkel kezdődik, egyszerre három pályán játsszák majd a mérkőzéseket egészen estig. Szombaton 10 órától a középdöntők és elődöntők következnek a sorban, vasárnap 8.30 órától pedig a helyosztók, majd a döntők.

150602be

Pedanzini Letizia (17-es mezben) és társai szeretnének hazai pályán is jól szerepelni