Oldal kiválasztása

Pont és nyert szett nélkül maradt az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem NB I-es női röplabdacsapata az alapszakasz utolsó, 22. fordulójában.

A lányok a negyedik helyért hajtó TF otthonában léptek pályára, és 3:0 arányban maradtak alul. A somogyiak a nyolcadik helyről kezdhetik meg a felsőházi rájátszást márciusban.

A Diamant-lányoknak – tíz győzelmük és a bajnok Békéscsaba legyőzése ellenére – a 21. fordulóig izgulniuk kellett, hogy bebiztosítják-e a nyolc közé jutást a bajnokságban. Péntek este, miután az UTE 3-0-ra verte az MTK-t, matematikailag is biztossá vált a felsőházi tagság, így már csak az maradt a kérdés vasárnapra, hogy a csapat a hetedik vagy a nyolcadik helyen kezdheti-e meg a rájátszást. Az előrelépéshez legalább egy pontot kellett volna szerezni a negyedik helyért hajtó, két idegenlégióssal felálló TF otthonában.
A Rák Rebekát betegség, Csitári Virágot pedig vállműtét miatt nélkülöző kaposváriak ezen a mérkőzésen is jól küzdöttek, de ezúttal hiányzott az a plusz, ami a játszmanyeréshez kellett volna. A fővárosiak már az első szett elején kézbe vették az irányítást, és a vendégek hiába zárkóztak fel a hajrá előtt 21:19-re, végül csak 22 pontig jutottak. A térfélcsere után hasonló volt a forgatókönyv: a TF járt előrébb, a Diamant erejéből pedig csak a felzárkózásra futotta, a fordításra már nem. A harmadik játékrész egyértelmű volt, Gubik János együttese tetemes előnyt szerzett, a kaposváriak a szett második felében tudtak szépíteni az eredményen.
„Ma a nyitásfogadással volt probléma, nem vagyunk olyan ütőerejű csapat, hogy ha ez nem megy, akkor kijavítsuk a hibáinkat. Azon dolgozunk a jövőben, hogy ez jobb legyen” – összegzett a lefújás után Mészáros Péter vezetőedző.
A Diamant az alapszakaszt megnyerő Vasassal játszik majd a bajnoki negyeddöntőben, a párharc mérkőzéseit március második felében vívják majd meg.

ALUPROF TF BUDAPEST – 1. MCM-DIAMANT KAPOSVÁRI EGYETEM 3-0 (22, 20, 17)
Budapest, 100 néző. V.: Halász E., Nagy L.
TF: Guncseva, Takács B., Gyimes, Szabó A., Dimitrova, Czina. Csere: Kötél D. (libero). Vezetőedző: Gubik János.  
Diamant: Diamant: Jenei, Szombathelyi K., Szívós I., Pintér Zs., Horváth A., Harmath. Csere: Fáth (libero), Ihász, Kőszegi. Vezetőedző: Mészáros Péter.

Az eredmény alakulása. I. játszma: 8:7, 16:11, 21:19, 24:22. II. játszma: 8:7, 16:11, 18:14, 21:19. III. játszma: 8:2, 16:10, 22:15.