Oldal kiválasztása

Immár három évtizede, pontosan 1984. október 1-jén tartotta első röplabda edzését Nagy Zoltán a Nagybajomi Csokonai Általános Iskolában.

141002nb1

Az egyre sikeresebb röplabdásokat előbb a Nagybajomi Atlétikai Club, majd 1997-től a Nagybajomi Diák Röplabda Club vette szárnyai alá.

A nagybajomi lányok a diákolimpiákon 1991 és 2011 között 21-szer szerepeltek országos döntőkben, az ország legjobb 8 csapata között. Országos bajnoki címet 5 alkalommal szereztek, 4-szer második, 4-szer harmadik helyen végeztek. A Nemzeti Bajnokságban az NB II-ben a felnőttek mindig az élmezőnyben végeztek, a juniorok többször nyertek bajnokságot.
A somogyiak külföldön is megállták a helyüket. Ausztriában, Welsben két alkalommal, Bécsben ötször lettek kupagyőztesek. Németországban, Sulzbach-Rosenbergben 20 éven át vettek részt nemzetközi tornán. A bajomi lányok versenyeztek még Csehországban, Olaszországban, Lengyelországban is.
A leghíresebb nagybajomi nevelésű sportolók: Pék-Tormási Orsolya: 3-szoros magyar bajnok, többszörös Magyar Kupa-győztes, 35-szörös válogatott, a Bp. Vasas Örökös Bajnoka, 2009-ben Magyarország legjobb női röplabdázója.
Horváth Alexandra: 3-szoros magyar bajnok, 2-szeres Magyar Kupa-győztes, felnőtt „B” válogatott.
Miklai Zsanett: 3-szoros magyar bajnok, többszörös Magyar Kupa-győztes, Ifjúsági EB 7. helyezett, Junior EB résztvevő, 36-szoros válogatott, a Bp. Vasas Örökös Bajnoka.
A 30 év alatt több tucatnyi bajomi röplabdás sportolt a Kaposvár NB I -es junior és felnőtt röplabda csapatában. A Diamant jelenlegi felnőtt keretében Horváth Alexandra és Pintér Zsanett képviseli Nagybajomot, a juniorok között pedig Miklai Mercédesz bontogatja szárnyait.
A Nagybajom röplabdacsapatainak nevelőedzője, Nagy Zoltán 1994-től 2005-ig a nemzeti Gyermek Válogatott vezetőedzője.
Neki és tanítványainak is gratulálunk a jeles évforduló kapcsán az elmúlt három évtized munkájához és eredményeihez!

141002nb2

A képen fehér mezben a nagybajomi nevelésű jelenlegi Diamant-játékos, Horváth Alexandra