Oldal kiválasztása

A felkészülés harmadik hetére az eredeti terveknek megfelelően teljesen összeállt az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem NB I-es női röplabdacsapatának játékoskerete.

140826rr

Már a harmadik napon csatlakozott a többiekhez a strandröplabda magyar bajnokság idei ezüstérmese, Szombathelyi Kitti, nem sokkal később pedig csatasorba állt a Budapestről érkező, 21 éves, 190 centi magas Hegedűs Anna is. A klubvezetés tárgyalásai időközben sikerre vezettek az elmúlt évi együttes egyik alapemberével, Rák Rebekával. Nem is akárhogyan: a kiváló szélsőütő négy éves szerződést írt alá!

A 23 esztendős, saját nevelésű röplabdázó már a szezon közben bejelentette, hogy párjával, a válogatott Németh Ferenccel újra külföldön folytatná a pályafutását. Néhány hónap elteltével aztán Rebeka mégis a maradás mellett döntött – a klubvezetés és a szurkolók nem kis örömére. (A napokban pedig eldőlt, hogy Németh sem vált klubot, vagyis marad a Fino játékosa.) A sportolónő augusztus elején együtt kezdte meg a munkát társaival, és időközben a tárgyalások is eredményre vezettek.
A klub vezetése nem titkolta korábban sem, hogy egyik legértékesebb játékosát szívesen látná a jövőben is Diament-mezben, de tiszteletben tartották a korábbi döntését. Augusztus első felében vett új fordulatot a történet, amikor Rebeka úgy nyilatkozott, hogy mégis maradna a Diamant röplabdázója. Ezután felgyorsultak az események, és sikerült egy olyan megállapodást kötni, ami példa értékű lehet mások számára is. A játékos szeptemberben megkezdi tanulmányait a Kaposvári Egyetem tanítói szakán, és amíg itt tanul, addig a KNRC csapatában üti majd a labdát. Az egyetemmel kötött együttműködési megállapodás és a sportolói életpálya-modell a garancia arra, hogy mindenki jól jár majd. Rák Rebeka egyébként az idén nyáron megszerezte a sportedzői képesítést, és megkezdte a munkát a Kaposvári Röplabda Akadémia mini korosztályú együttesével.
„Kötelességünknek érezzük, hogy a saját nevelésű, kiváló képességű játékosainknak a pályán és azon kívül is segítsünk, és biztos vagyok abban, hogy Rebeka a következő években is alapember lesz az NB I-es csapatban” – fogalmazott Orosz Ferenc klubelnök.
„Örülök, hogy ebben a csapatban folytathatom a pályafutásomat, és remélem, eredményesebb évünk lesz a következő, mint amilyen az idei volt, vagyis szeretnénk előrébb lépni a nyolcadik helyről” – tette hozzá Rák Rebeka.
A Diamanttal kapcsolatos friss hír, hogy a lányok augusztus 29-én két előkészületi mérkőzést is vívnak a kupagyőztes, bajnoki ezüstérmes Vasassal a fővárosiak edzőtáborában. Egy héttel később Szabadkán lépnek pályára, szeptember 13-án pedig címvédőként vesznek részt a Szalayné Sebők Éva emléktornán a fővárosban.