Oldal kiválasztása

Az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem NB I-es női csapatának röplabdázója, Récsei Ágnes érdemelte ki a január hónap legjobb somogyi sportolója címet a felnőtt női kategóriában.

130216mcm

A Vármegyeházán rendezett ünnepélyes díjátadón elhangzott: az NB I-es kaposvári női röplabdacsapat kezdőhatosának legfiatalabb tagja átlagon felül teljesített az együttes januári mérkőzésein, és nagy részt vállalt abban, hogy a Diamant az alapszakasz utolsó fordulójáig harcban állt a felsőházi rájátszást érő helyezésért. A center emellett a juniorbajnokság és a diákolimpia összecsapásain is jól játszott klubjában, illetve iskolájában, a Munkácsy Mihály Gimnáziumban.
A felnőtt férfiak között Szöllősi Szabolcs válogatott kézilabdázó, az utánpótlás-korcsoportban pedig Kovács Soma kosárlabdázó és Kiss Krisztina cselgáncsozó érdemelte ki az elmúlt hónap legjobbja címet.

—————————————————————————————-

Aki elvárja a küzdést a csapattól

Az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem centere a díjátadó után nyilatkozott eredményeiről és elvárásairól.

– Hogyan kerültél kapcsolatba a sportágaddal?

– Általános iskolában kezdtem. A testnevelő tanárom régen röplabdázott, és ő látta, hogy magas vagyok és hogy jó az alkatom ehhez a sportághoz. Alakítottunk az általános iskolában egy csapatot, és így kerültem be Kaposvárra.

– Te vagy a legfiatalabb a kezdőhatosban. Hogyan fogadtak be a lányok?

– Jól fogadtak, mivel tavaly kezdtem, amikor így be-bementem mérkőzés közben. Már ismerték, hogy milyen játékos vagyok, és segítettek mindenben.

– Hogyan viselted, hogy lemaradtatok a felsőházról?

– Őszintén elmondva, én sírtam a végén. Ez azért is van, mert nem jól teljesítettünk. Innentől fogva tovább kell küzdenünk és nem szabad feladni.

– Mit vársz magatoktól a rájátszásban?

– Legyen meg a kilencedik hely, és küzdjünk! Ne legyen olyan meccs, amikor csak játszunk, küzdenünk is kell.

Németh Máté