Oldal kiválasztása

Nem borult a papírforma Gödöllőn, mégsem lehettek csalódottak a Diamant-lányok a női röplabda NB I. negyeddöntőjének első mérkőzésén.

g700 0698

A kaposváriak hat év szünet után léphettek pályára újra a felsőházi rájátszásban.

Kaposvári szempontból nagyszerűen indult az egyik fél harmadik sikeréig tartó bajnoki negyeddöntő első felvonása. A Diamant együttese bátor, pontos játékkal 25:17 arányban nyerte meg az első szettet a Magyar Kupa-ezüstérmes otthonában. A közelmúltban edzőváltáson átesett gödöllőiek csak a folytatásban mutatták meg, hogy ők a párharc esélyesei. A Közép-európai Ligában edződött Pest megyeiek biztosan győztek a második és a harmadik játszmában. A válogatott játékosokat felvonultató házigazda a negyedik játékrészben is irányított, de a kaposvári lányok dicsérete, hogy 21 pontig eljutottak. A kaposvári származású fiatal szakember, Horváth András tanítványai ezzel 3:1 arányban megnyerték a találkozót.
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1-0, a Gödöllő javára. A második találkozót február 24-én, hétfőn 18.30 órától rendezik meg Kaposváron.

Bajnoki negyeddöntő, 1. mérkőzés:
TEVA-Gödöllői RC – 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem 3-1 (-17, 12, 14, 21)
Gödöllő: Lutter, Szakmáry, Hackl, Csengeri, Mester, Széles. Cserék: Lékó (liberó), Erdős, Antal, Merkószki. Vezetőedző: Horváth András.
Diamant: Ihász, Rák, Harmath, Szívós I., Pintér Zs., Récsei. Csere: Fáth (libero), Stirt, Tobak. Vezetőedző: Oláh János.