Oldal kiválasztása
Áprilisban nem csak a pályán, az Extraliga-kvalifikáció éles tétmérkőzésein bizonyíthatnak az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem női röplabdacsapatának tagjai, hanem a helyi általános iskolákban is komoly feladat vár a lányokra. Miklai Zsanett és társai sportág-népszerűsítő körútra indulnak, amelynek célja, hogy minél több fiatal lány szeresse meg a röplabdát és kezdjen el ismerkedni az alapokkal, majd a későbbiekben játsszon a különböző korosztályos együttesekben.
Az elmúlt hetek egyeztető munkája után eldőlt, hogy a nem mindennapi turné április 4-én, csütörtökön, kora délután a Toldi lakótelepi tagiskolában startol majd, aztán a csapat a tervek szerint minden héten ellátogat egy-egy suliba. A programban egy rövid bemutató edzés, közös testnevelésóra, közönség-találkozó is szerepel, és más érdekességek is várják az iskolásokat. A Toldi iskola hagyományosan az egyik komoly bázisa a kaposvári női röplabdasportnak, és nem csak a felnőtt élsportolók, hanem az előkészítő csoport tagjai, Csatos Zsolt tanítványai is nagy izgalommal várják a találkozást.
A csütörtöki program nagy dobása pedig egy ünnepélyes pillanat lesz: itt köszöntik majd a Kaposvári röplabda Akadémia Utánpótlás Műhely 200. (!) leigazolt, játékengedéllyel rendelkező leány növendékét. A szám önmagáért beszél, és jelzi, hogy ez a labdajáték töretlenül népszerű a helyi fiatalok körében. Ráadásként most házhoz mennek a példaképek.