Oldal kiválasztása

1300-an szurkoltak és segítettek a Diamant első hazai bajnoki mérkőzésén.

141006mcm0

Ünnepi hangulat várta azokat, akik ellátogattak vasárnap délután a kaposvári városi sportcsarnokba. Fennállásának 45. születésnapját ünnepelte ugyanis a Kaposvári Női Röplabda Klub, és az évadnyitó bajnoki mérkőzés sztárvendége a Dal című televíziós vetélkedő felfedezettje, Bogi volt. Az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem együttese ugyan 3-1-re kikapott a jó erőkből álló újpestiektől, a megjelentek mégsem lehetettek szomorúak: több mint 800 ezer forint gyűlt össze a klub egykori játékosa, Lábas Judit gyógykezelésének megsegítésére.

141006mcm2

Sejtettük, hogy nagyon sokan jönnek el vasárnap a fennállásának 45. évfordulóját ünneplő 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem hazai bajnoki nyitányára, amely egyben jótékonysági mérkőzés is volt, de hogy zsúfolásig megtelik a csarnok, arra nem számítottunk. Csaknem 1300-an várták a program kezdését, és megható, felemelő, vidám és izgalmas pillanatokban sem volt hiány.
Rengetegen szerettek volna segíteni Lábas Juditnak, a kaposvári csapat egykori játékosának, a Kaposvári Röplabda Akadémia utánpótlásedzőjének, a Toldi iskola pedagógusának. Sokan pénzadománnyal, még többen plüssjátékokkal segítettek a súlyosan beteg fiatal sportembernek. A figurákat az NB I-es együttes névadója, az 1. Magyar Cukormanufaktúra Kft. vette meg. Mindezen felül értékes ereklyéket, mezeket is felajánlottak árverésre. Mindkét klub segített: a Kaposvári Női RC 50 ezer forintot ajánlott fel és a vendég újpesti játékosok is átadták adományukat. Érdekesség, hogy a meccs előtt az egyik tomboladíjat az a Horváth Tamás nyerte meg, aki sajnos ugyancsak súlyos betegséggel küzd, és egy sokak által dedikált Rákóczi-mezét ajánlotta fel sorstársának, Lábas Juditnak. A mérkőzés közben jött az örömteli hír, hogy több mint 800 ezer forint jött össze a nemes cél érdekében.
A találkozó kezdete előtt Szita Károly polgármester köszöntötte a megalakulásának 45. évfordulóját ünneplő Kaposvári Női Röplabda Klubot, és kiemelte: a somogyi megyeszékhelyen ez az a sportág, amelyet a legtöbb helyi fiatal űzhet. A helyi leány utánpótlást 150 iskolás alkotja, a felnőtt keret 14 tagja közül pedig 10 kaposvári.

141006mcm3

Bogi nagy slágere után aztán a két főszereplő csapat lépett a küzdőtérre. A házigazda kaposváriak láthatóan igencsak megilletődve kezdtek, és – főként Ancsin Kitti nyitásainak köszönhetően – már 8-0-ra elhúztak a lilák, amikor végre megszerezte első pontját a Diamant. A folytatásban egyre jobban teljesített a KNRC, de az összeszedett nagy hátrány ledolgozhatatlannak bizonyult. A második játékrészben sem változott a játék képe: a fővárosiak nyugodtabban és pontosabban játszottak, nyitásaikkal és blokkjaikkal pedig nem tudtak mit kezdeni a szépen küzdő somogyiak.
A második játszma után a nézősereg a helyéről felállva, zúgó vastapssal próbált erőt adni az élete legnagyobb meccsét most vívó Lábas Juditnak.  A lányok pedig a pályán új erőre kaptak, és egy remek sorozatba kezdtek. Szívós Ildikó nyitásai adták meg az alapot a 9:2-es előnyhöz, és az UTE ugyan ledolgozta a hátrányt, de a hajrá megint csak a Diamant-lányoké volt. A játékot sérülten is vállaló Szombathelyi Kitti is odatette magát, és a liberó szerepkörében ténykedő Csitári Virágtól is láthattunk remek megoldásokat. Rák Rebeka egy támadás végén elemi erővel ütötte át a labdát a túloldalra, és a többiek is jól pörögtek ezekben a percekben. Ezek után nem meglepő, hogy összejött a szépítés.
A negyedik felvonásban ismét csak az UTE volt a főszereplő, a kaposváriak erejéből csak néhány villanásra futotta.

141006mcm4

1. MCM-DIAMANT KAPOSVÁRI EGYETEM – ÚJPESTI TE 1–3 (–19, –15, 23, –15)
Kaposvár, Városi Sportcsarnok, 1300 néző. V.: Éva T., Pőcze.
1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem: Jenei A. (–), Rák (16), Szívós I. (6), Horváth A. (11), Pintér Zs. (4), Harmath (11). Csere: Csitári V. (liberó), Szombathelyi K. (5), Ihász D. (1), Pedranzini (1). Vezetőedző: Oláh János.
Újpesti TE: Ancsin K. (10), Szűcs K. (11), Humphries (9), Lakatos E. (14), Hornok (16), Leidgeb (13). Csere: Hadnagy (liberó). Vezetőedző: Milodanovic Andrea. Edző: Valics György.

141006mcm5

141006mcm6