Oldal kiválasztása

Bravúros idegenbeli győzelemmel kezdte meg szereplését a kaposvári női röplabdacsapat az NB I-ben.

130907kep

Az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem együttese a fővárosban lépett pályára, és 2-1-es hátrányból fordítva nyert 3:2 arányban az MTK-BSE ellen.

A két csapat egy héttel ezelőtt, a Szalayné Sebők Éva emléktorna döntőjében találkozott egymással, és akkor a kaposváriak meglepetésre 3-1-es győzelmet arattak. Az NB I-es pontvadászat nyitányán immár a városmajori csarnokban, tétmérkőzésen mérte össze egymással az erejét a két társaság.
Ahogy arra számítani lehetett, ez a meccs más volt, mint az előző. A fővárosiak az első szettben szerették volna megadni az alaphangot a folytatáshoz, és 25:21 arányban nyertek. A térfélcsere után összekapták magukat a Diamant-lányok, és nem sokkal később az egyenlítésnek örülhettek. A harmadik játékrész ismét a házigazdáké volt, akik mindössze 17 pontot engedélyeztek ellenfelüknek. A somogyiak nem adták fel, és az igazi izgalmak csak ezután következtek.
A negyedik játszmában végig fej fej mellett haladt a két együttes, 22:22 után aztán két kaposvári pontot láthatott a közönség, a 23:25-ös végeredményt pedig Pintér Zsanett alakította ki. Az ötödik, rövidített játékrészben ugyancsak szorosan alakult az eredmény. Az MTK 11:10-re még vezetett, aztán fordított a Diamant, és nem mindennapi körülmények között végül sikerült kiharcolni a győzelmet is. 13:14-nél Harmath Zsófia blokkolta a korábbi válogatott Dégi Barbarát, és kezdődhetett az örömtánc.
Oláh János tanítványai ismét jelesre vizsgáztak küzdeni tudásból és akaratból, és bravúros idegenbeli diadallal kezdték meg az új évadot. Reméljük, a felkészülési torna sikere és az első győztes bajnoki további erőt és hitet ad a folytatáshoz a Diamant játékosainak.
„Sokkal nehezebb volt ez a mérkőzés, mint egy hete, az emléktornán – kezdte értékelését Rák Rebeka csapatkapitány. – Jóval összeszedettebb volt az ellenfél, mi pedig több hibával játszottunk a legutóbbi találkozóhoz képest. A magas terem és a fényviszonyok is okoztak nehézségeket meccs közben, de akarattal, összetartással és lelkes játékkal végül nyerni tudtunk. Gratulálok a csapat minden tagjának!”
A Diamant szeptember 15-én, vasárnap Miskolcon játssza következő bajnoki mérkőzését.

MTK-BSE – 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem  2-3 (21, -20, 17, -23, -13)
Budapest, 100 néző. V.:  Széll, Nagy L.
MTK:  Vargáné, Cicic, Horváth V., Bleicher N., Dégi, Tímár. Csere: Nagy F. (libero), Kolada, Győri. Vezetőedző: Rácz László.
Kaposvár: Tobak, Szívós, Stirt, Rák, Pintér, Harmath. Csere: Csitári (libero), Horváth K., Duduka, Ihász. Vezetőedző: Oláh János.