Oldal kiválasztása

Lejátszotta első mérkőzését a hazai rendezésű nemzetközi röplabdatornán az Extraliga küzdelmeire készülő 1. MCM-Diamant Kaposvár együttese, mely az MTK Budapest alakulatával csapott össze.

A somogyiak végig irányították a találkozót és nagyobb megerőltetés nélkül nyerték meg a meccset. Az már most látszott, pedig van még jó pár hét a bajnoki rajtig, hogy az új igazolások, nevezetesen a feladó Ana Grbac, a center Nathalie Lemmens, a két ütő Nikalina Bashnakova és Katharina Schwabe is erőssége lesz az újjáalakuló kaposvári együttesnek. Wirth Annamária, aki a sportág strandváltozatáról nyergelt át a termire is biztató játékkal és öt ponttal mutatkozott be. Mindenképpen szót érdemel Szedmák Réka teljesítménye is, hiszen kiváló produkcióval rukkolt elő, s nemcsak eredményesen, hanem nagy alázattal játszott. Rá sokkal nagyobb felelősség fog hárulni az előttünk álló szezonban, mint az előzőben.

Az új vezetőedző Vincent Lacombe bátran harcba dobta a fiatalokat, hiszen Budai Viktóriának és Tóth Jázminnak is bizalmat szavazott, s mindketten éltek a lehetőséggel, ráadásul a pontszerzők közé is feliratkoztak.

1. MCM-Diamant Kaposvár–MTK Budapest 3-0 (15, 15, 15)
Kaposvár Aréna, 100 néző. V.: Tillmann Gy., Selega B.
1. MCM-Diamant Kaposvár: Schwabe (5), Lemmens (9), Grbac (3), Bashnakova (9), Wirth (5), Szedmák (9). Csere: Szpin (libero), Matics (4), Budai V. (2), Tóth J. (1). Vezetőedző: Vincent Lacombe.
MTK Budapest: Tatár (1), Kilyénfalvi (6), Windisch (9), Sziládi (9), Tettamanti (-), Berkó (3). Csere: Szalai A. (libero), Boskó (-), Borsos (3), Speathling (-). Vezetőedző: Leiszt Máté.

Az első mérkőzésen: OK Maribor–UTE 3–0 (22, 27, 23)

A további program. Szombat, 11 óra: 1. MCM-Diamant Kaposvár–OK Maribor, 14 óra: MTK–calcit Volley, 16 óra: OK Maribor–MTK, 18 óra: 1. MCM-Diamant Kaposvár–UTE. Vasárnap, 11 óra: Calcit Volley–UTE, 15 óra: MTK Budapest–UTE, 17.30 óra: 1. MCM-Diamant Kaposvár–Calcit Volley.