Oldal kiválasztása
Tovább „dübörög” A Sport Legyen a Tied kampány, amelyet még 2014. végén az EMMI Sportért Felelős Államtitkársága hívott életre, azért hogy népszerűsítsék a gyerekek körében a sportolást és a különböző sportágakat. Az elmúlt hetekben öt várost is meglátogatott a roadshow, szerdán pedig Kaposváron, kifejezetten a röplabdázás lesz a középpontban.

Április 26-án a Veszprém Arénában járt a roadshow, ahol Bácskainé Sándor Mária vezetésével a VESC lányai tartották kézben a sportági bemutatót. Itt is elmondható, ahogyan a többi helyszínen is: hogy az első két órában nagyon sokan voltak az érdeklődő gyerekek, dél után enyhült csak egy kicsit a nyomás. Másnap, a szombathelyi állomáson is nagy volt az érdeklődés a röplabda iránt, ahol Tóth Zsuzsanna és Bedőcs Gergely irányítása mellett a helyi sportiskola játékosai foglalkoztak az érdeklődő gyerekekkel.
Májusban először Debrecenben járt a Sport Legyen a Tied! Itt Szombathy András és az Eötvös DSE tanítványai voltak a sportág házigazdái az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban. A többi helyszínen is nagyon sok érdeklődő volt, de Debrecenben minden eddigi létszámot sikerült felülmúlni, a lányok azonban állták a sarat becsülettel. Másnap Miskolc volt a házigazda, a Generali Arénában, ahol az MVSC utánpótlás-versenyzői tanítgatták a gyerekeket a sportág alapjaira, mégpedig Kerekes Attila, a felnőtt csapat vezetőedzőjének irányításával. Most hétfőn pedig Kecskeméten, a Messzi István Sportcsarnokban rendezték az eseményt, ahol a KRC utánpótlása tartotta a frontot. Itt a Röpsuli program iránt érdeklődő tanárok száma volt kiemelkedő.
Szerdán 10 órától, Kaposváron, a városi sportcsarnokban a röplabda lesz majd a központi sportág, ami persze nem csoda, már csak a férfi bajnokcsapat ürügyén sem. A megnyitót követő röplabdás bemutatót a felnőtt bajnokcsapat játékosai tartják – természetesen azok, akik nem tagjai a válogatott keretének – így a gyerekek személyesen is találkozhatnak az idei aranyérmes csapattal.

(a hunvolley.hu<6a> nyomán)