Oldal kiválasztása

A fiatalon elhunyt kaposvári testnevelő-edző, Lábas Judit emléke előtt tisztelegve immár második alkalommal rendeztek leány mini röplabdatornát a Toldi lakótelepi Tagiskola tornatermében. A nyolc csapat küzdelméből végül a Szombathelyi Sportiskola fiataljai kerültek ki győztesen, így az aranyérmek mellett a vándorkupát is hazavihették. A Kaposvári Röplabda Akadémia A-jelű együttese a harmadik helyen végzett.

Megható pillanatok és gondolatok szem- és fültanúi lehettek azok, akik részt vettek a II. Lábas Judit leány mini röplabdatorna előtti megemlékezésen, a Toldi Lakótelepi Tagiskolában. Az iskola fiatalon elhunyt pedagógus-edzőjére előbb Kaposvár alpolgármestere, Dér Tamás, majd az egykori osztályfőnök majd tanár-kolléga, Csapó Gábor emlékezett.

A Horváth Éva Röplabda Alapítvány, a Kaposvári Röplabda Akadémia Utánpótlás Műhely, az 1. MCM-Diamant Kaposvári Női RC, a Toldi Lakótelepi Tagiskola és a Somogy Megyei Röplabda Szövetség közös eseményén nyolc csapat kezdte meg küzdelmeit két pályán, és elsőként a csoportmérkőzések szerepeltek a programban. A végeredmény a keresztjáték és a helyosztók után alakult ki.

Az első helyet végül a Szombathelyi Sportiskola együttese szerezte meg, miután a döntőben 2-1-re legyőzte a dabronciakat. A harmadik helyet a Kaposvári Röplabda Akadémia A csapata érdemelte ki a Nagybajom elleni, szintén 2-1-es sikerrel. A somogyi rangadó nagy csatát és sok izgalmat hozott, a harmadik szett 19:17-es eredménnyel ért véget. Ékes Erika tanítványai végig jól küzdöttek a tornán, és a remények szerint helytállnak majd az Országos Mini Bajnokság küzdelmeiben is. A Kaposvári Röplabda Akadémia Toldi-Gárdonyi közös együttesének fiataljai a tapasztalatszerzés jegyében vettek részt a viadalon, és végül a nyolcadik helyen zártak.

A díjakat a Kaposvári Röplabda Akadémia UMSE elnök-asszonya, Horváth Éva, az 1. MCM-Diamant Kaposvári Női RC elnöke, dr. Karl Schultes, a Kaposvári Röplabda Akadémia UMSE elnökségi tagja, Vermesné dr. Merő Zsuzsanna, valamint a Toldi Lakótelepi Tagiskola igazgatója, Héra Zoltán adta át.

II. Lábas Judit Emléktorna, Kaposvár. Végeredmény: 1. Szombathelyi Sportiskola, 2. Dabronc Marcal-völgye Egyesület, 3. Kaposvári Röplabda Akadémia „A”, 4. Nagybajomi DRC, 5. Veszprémi ESC-Báthory, 6. Ramassetter Vince Általános Iskola, Sümeg, 7. Dombóvári ARC, 8. Kaposvári Röplabda Akadémia Toldi-Gárdonyi

[photogallery id=66]