Oldal kiválasztása

Három igen szoros szettet játszott, mégsem gazdagodott sikerélménnyel a Diamant NB I-es női röplabdacsapata a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

141119mcm1

A Kodály iskolában megrendezett találkozón a vendég Fatum-Nyírsuli 3:0-ra nyert, így esélyesként várhatja a jövő csütörtöki, nyíregyházi visszavágót.

A városi sportcsarnok elfoglaltsága miatt a két együttes szokatlan helyszínen, de barátságos körülmények között mérte össze egymással a tudását. A lelkes sportbarátok körbeállták a pályát, a lányok pedig látványos, izgalmas mérkőzéssel népszerűsítették kedvenc sportágukat. Jól pörgött a Diamant a nyitó szettben: a kezdeti megilletődöttség után sikerült kézbe venni az irányítást, és előnyt szerezni. A hazaiak kiválóan sáncoltak és a mezőnyben is ügyesen dolgoztak. A hajrában aztán mégsem sikerült feltenni az i-re a pontot: a vendégek jobban összpontosítottak, és a maguk javára fordították az eredményt.
A második játszma még nagyobb csatát hozott, és a két csapat még tovább fokozta a feszültséget. A kaposváriak többször is megnyerhették volna a szettet, de harminc perc játék után újra csak a Nyírsuli kerekedett felül, ezúttal 32:30 arányban.
A térfélcsere után egy ideig úgy tűnt, a szabolcsiak ezúttal simábban nyernek, a somogyiak azonban nagy hajrát nyitottak, és 20:24-ről egyenlítve utolérték ellenfelüket. A végén azonban megint a nyíregyházi lányok örülhettek.
Hiába a sok pont, hiába a jó teljesítmény, el kellett könyvelni a 3-0-ás vereséget. Kár érte.

Női röplabda Magyar Kupa, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés
1.MCM-DIAMANT KAPOSVÁRI EGYETEM – FATUM-NYÍRSULI 0-3 (-23, -30, -24)
Kaposvár, 100 néző. V.: Szabó P., Mezei.
Diamant: Jenei, Rák, Harmath, Horváth A., Szombathelyi K., Szívós I. Csere: Csitári (libero), Ihász, Pintér Zs. Vezetőedző: Mészáros Péter.
Nyíregyháza: Roma F., Erdős Zs., Sikos P., Vén E., Ribeiro, Andrejkovics. Csere: Botos F. (liberó), Berényi E. Edző: Kőhalmi Richárd.

141119mcm2