Oldal kiválasztása

A nyári szünetben is zajlik az élet a kaposvári női röplabdában: kedden délelőtt bemutatkozott az új vezetőedző és a csapat első új igazolása.

130703sajtaj1

Az ország egyik legismertebb trénere, Oláh János és a Veszprémből szerződtetett feladó, Tobak Eszter egyaránt egy évre kötelezte el magát, és a fő céljuk az, hogy jó közösséget, majd ütőképes együttest formáljanak a városi sportcsarnokban. A Diamant az idén a kilencedik helyet szerezte meg az élvonalban, a következő évadban pedig szeretne legalább egy hellyel előrébb lépni.

Elindult a változás útján a kaposvári női röplabdacsapat. Megérkezett Kaposvárra a Diamant új vezetőedzője, Oláh János, valamint az első nyári szerzemény, Tobak Eszter. A szakember és a feladó korábban már dolgozott együtt Veszprémben. Most mindketten új kihívásokat kerestek és találtak.
„Emberekkel foglalkozni felelősség, ahol lányok vannak, akik ráadásul még fiatalok, ott talán még egy fokkal nagyobb felelősség ez – mondta Oláh János. – Ez egy fellegvár, nekem tetszik, hogy a röplabda Kaposváron kiemelten fontos dolog, és látnak fantáziát ebben a sportágban.”
A 26 esztendős Tobak Eszter 11 éven át erősítette a bakonyi együttest, és a jó játék mellett azt várja tőle a kaposvári klubvezetés, hogy segítsen egy igazán jó közösséget kialakítani.
Megmondom őszintén, nehéz volt meghozni a döntést – fogalmazott a játékos. – Már nagyon várom a felkészülés kezdetét. Nem gondolom, hogy nehéz dolgom lesz: edzeni kell sokat, szerintem a csapat is jó lesz, én nem félek egyáltalán.”
A Diamant sikerrel benevezett a következő évadra, a felkészülés pedig augusztus elsején kezdődik meg.
„Kettőn áll a vásár, és a játékosoknak van könnyebb dolguk, mert nekik egy embert kell megismerniük, nekem viszont sokkal többet – folytatta a vezetőedző. Mindenek előtt fel kell mérni, milyen állapotban vannak a lányok. Nagy varázslás nem lesz, ez is egy munka, mint bármi más. El kell jönni pontosan, csinálni kell. Ha a játékosoknak meglesz az önbecsülése és a célja a röplabdával kapcsolatban, akkor könnyen fogunk tudni együtt dolgozni.”
A kaposváriak az elmúlt években egy-egy ponttal vagy játszmával rendre lemaradtak a felsőházi rájátszásról. Az új évadban az a cél, hogy a lányok minél több meccset próbáljanak nyerni.
„A magyar női NB I. kiegyenlített, elég sok azonos tudású csapat van a mezőnyben. Fontos a jó közösség, együtt kell nyerni, együtt veszíteni, ehhez egy jó társaság kell” – tette hozzá Tobak Eszter.
A Diamant csapatából egyedül Kondor Tímea távozik, aki Budapestre költözik. A klubvezetés a jövő héten újabb játékosok szerződtetését jelenti be.

130703sajtaj2

Fotógaléria az eseményről >>>