Oldal kiválasztása

A román C.S.M. Volei Alba Blaj otthonában lép pályára – helyi idő szerint – szerdán 18 órakor az 1. MCM-Diamant KNRC a női röplabda Challange-kupa elődöntőjében, a visszavágót március 3-án 16:30-kor rendezik a Kaposvár Arénában.

– Túl vagyunk két videózáson, s még lesz kettő, de azt már most le tudtuk szűrni, hogy nagyon jó, tapasztalt és nemzetközi rutinnal rendelkező játékosok alkotják az ellenfelünk játékoskeretét – fogalmazott Király-Tálas Zsuzsanna, az 1. MCM-Diamant Kaposvár csapatkapitánya. – Viszont a mi csapatunkban is kiváló röplabdázók vannak. Összességében nem nekünk áll a zászló, így teher nélkül tudunk majd pályára lépni, ami úgy gondolom, kicsit más szintre emelheti a játékunkat és megmutathatjuk azt, mire vagyunk képesek.

– A magyar bajnokságban többnyire mindenki minket akar megverni és ez ellen kell folyamatosan harcolnunk – tette hozzá a feladó. – Most viszont egy más szituációba kerültünk, s lesz lehetőségünk új dolgokat kipróbálni, valamint lemérhetjük azt is, hogy egy ilyen szintű együttes ellen, mit tudunk elérni.

Király-Tálas Zsuzsanna szerint az egyik döntő faktor a nyitás lesz.

– Ha jó szervákkal le tudjuk egyszerűsíteni a játékukat, akkor lesz keresnivalónk Romániában – hangsúlyozta a röplabdázó. – Illetve fel kell pörögnünk, mert, ha megfelelő hőfokon égünk, akkor megállíthatatlanok vagyunk.