Oldal kiválasztása
Az első hivatalos sporteseményre kerül sor szombaton, a Kaposvár Arénában, amelyet a magyar női röplabda-válogatott horvátok elleni Arany Európa Liga-mérkőzése avat, amelyt majd a magyar–görög férfitalálkozó követ. Ez alkalomból tartottak sajtótájékoztatót a találkozók helyszínén.
Elsőként Borhi Zsombor, Kaposvár alpolgármestere, korábbi világbajnok kajakos köszöntötte a megjelenteket, és örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a Magyar Röplabda Szövetség Kaposváron rendezi meg a rangos mérkőzéseket. „Egy hónapja adtuk át a létesítményt, és ez az első komoly sportesemény az Arénában. Az MRSZ minden bizonnyal azért is hozta Kaposvárra a találkozókat, mert itt óriási hagyományai vannak a röplabdázásnak, a Fino például az ország legeredményesebb férfiklubja. Ami magát a csarnokot illeti, minden új létesítményt azért építünk, hogy a kaposvári embereknek jobb legyen, hogy minél jobb körülmények között sportolhassanak, illetve a szurkolók igényei is minél inkább ki legyenek elégítve. A szurkolók és a gyerekek pedig most testközelből is láthatják a példaképeket.”
Az Extraligába feljutó helyi női csapat, az 1. MCM Diamant Kaposvár ügyvezető elnöke, Orosz Ferenc arról beszélt, hogy a szervezőbizottság is nagy izgalommal várja a szombati mérkőzéseket, ugyanakkor biztos benne, hogy minden jól meg lesz szervezve. „Legutóbb 2001-ben volt Kaposváron válogatott mérkőzés, történetesen akkor is éppen Görögországgal játszott férfiválogatottunk és győznie is sikerült. Bízom benne, hogy ez a bravúr most is sikerül nekik, csakúgy, mint a nőknek Horvátország ellen. Kaposvár eddig is a sportág egyik hazai fővárosának számított, és most az új csarnoknak köszöngetően a válogatottak is otthonra találnak. Az pedig külön örömmel tölt el, hogy a keret két tagja is csapatunk játékosa, hiszen a már tavaly is nálunk játszó Miklai Zsanett mellett a héten jelentettük be a válogatott feladójának, Tálas Zsuzsannának az érkezését.”
A Fino Kaposvár férficsapatának ügyvezető igazgatója, Zarka Péter arra hívta fel a figyelmet, hogy a két válogatott találkozó után egy gálamérkőzésre is sor kerül, abból az alkalomból, hogy a csapatot irányító sikeredző, Demeter György befejezi az edzősködést, és más pozícióban folytatja tevékenységét a klubnál. „Ezúton is szeretnék mindenkit meghívni arra a találkozóra is, és nagyon bízom benne, hogy sikerül megtölteni a csarnokot, már csak azért is, mert a férfiválogatottban is négy kaposvári játékos szerepel.”
Ezt követően a szövetségi kapitányok és a játékosok kapták meg a szót. Miklai Zsanett nagyon örül, hogy már nem csak bajnoki mérkőzést, hanem válogatott találkozót is játszhat Kaposváron. „Nagyon fontos meccs lesz a horvátok elleni, hiszen a csoportelsőség múlhat rajta. Az idegenbeli találkozón én nem voltam ott, de most mindent meg fogunk tenni azért, hogy visszavágjunk a horvátoknak, hiszen a csoportgyőzelem is múlhat a találkozón.”

A mieink belga szövetségi kapitánya, Jan De Brandt is arról beszélt, hogy nagyon fontos a horvátok elleni siker. „Ellenfelünknek meg kell tapasztalniuk azt az érzést, hogy Magyarországról nem távozhatnak győzelemmel. Vissza kell vágni a varasdi vereségért, már csak azért is, mert a két csapat egy csoportban van az Európa-bajnokságon is, és már most kell, hogy tudatosodjon bennük: hazai pályán nincs esélyük ellenünk.” A kapitány azt is elmondta, hogy eddig igyekezett rotálni a csapatot és mindenkinek játéklehetőséget adni, ez a franciák elleni két találkozón be is jött. Most azonban változtatni fog ezen, s csak akkor cserél, ha muszáj.
A férfiválogatottat a Fino Kaposvár játékosa, Bozóki Bence képviselte, aki elmondta, hogy remek a hangulat a csapat háza táján. „Annak ellenére, hogy nem vagyunk sokan, aki itt van, az szívét-lelkét kiteszi a pályán. Ennek köszönhető a bosnyákok elleni hazai győzelem, és a görögök elleni meccs is, amikor sikerült szoros játszmákat játszani a hazaiakkal, sőt, az egyiket meg is nyertük. Sajnos akkor még nagyobb meglepetést nem tudtunk okozni, de a szombati találkozón még akár ez is előfordulhat.”
A csapat román szövetségi kapitánya, Bogdan Tanase is abban bízik, hogy sikerül majd meglepni a görögöket. „Azt hiszem kevesen gondolták volna, hogy ezzel a kerettel így meg tudjuk szorongatni idegenben a görögöket. Itthon pedig akár a győzelmet is kiharcolhatjuk, de ehhez kell a közönség hathatós támogatása is, és ezért nagyon remélem, hogy minél többen kilátogatnak a csarnokba, hogy bíztassák a fiúkat is, akik megérdemlik a szurkolást.”
A Magyarország–Horvátország női Arany Európa Liga-találkozó – amelyet a Duna World élőben közvetít – 15 órakor kezdődik, míg a Magyarország–Görögország férfimeccset a tervek szerint 17:30-kor kezdik, s ezt követi a gálamérkőzés. A találkozókra a helyszínen lehet napijegyet váltani, amely 1500 forintba kerül, míg a diákok és a nyugdíjasok 1000 forintért tekinthetik meg a mérkőzéseket.