Oldal kiválasztása

Elkezdődött a női Extraliga, lejátszotta első mérkőzését az idei szezonban a Kaposvári Női Röplabda Club a Swietelsky-Békéscsaba otthonában. A hazaiak nyitásfogadásban jobbnak bizonyultak, de így is szépen helyt álltak a kaposváriak és ez a mérkőzés egy jó erőpróba volt számunkra.

Már az első szettben magabiztosan játszottak a vendégek, egyáltalán nem voltak megilletődve. Többször is meglepetést tudtak okozni az ellenfélnek, illetve nem hagyták, hogy az idén is nagyon erős Békéscsaba több ponttal elhúzzon. Amikor mégis sikerült pár egységgel elmenniük a csabaiaknak, akkor sem rettentek meg, továbbra is jó hangulatban játszottak és minden pontszerzésük után csak nőtt az önbizalmuk. A viharsarkiak igyekeztek nem megadni a lehetőséget az ellenfelüknek az egyenlítésre, ám az első szettlabdájuk hárításával 24–24-nél először egyenlíteni tudtunk. Az adok-kapokból végül a Békéscsaba jött ki jobban.

Bár az első szettben végig vezettek a csabaiak, de a Kaposvárt sem kellett félteni, ugyanis a folytatásban a vendégek kezdtek jobban, már-már uralták a második etap elejét. Négypontos somogyi vezetés után kezdte meg az ellenfél a felzárkózást, egyenlíteni tudtak, majd a vezetést is átvették. A véghajrában a kaposváriak már több hibát vétettek, ezt a Békéscsaba pedig ki is tudta használta, és a magabiztos játék meghozta a sikert számukra, ezúttal nagyobb egység különbséggel húzták be a szettet.

A végül mindent eldöntő felvonás elején a hazai oldal kénytelen volt nélkülözni Marta Drpa-t egy kisebb sérülése után, így a pályára sem tudott visszatérni. Ez nem rendítette meg a viharsarkiakat, de a vendégoldal játéka megtört egy kicsit, ezáltal egyre agresszívabban játszott a Békéscsaba. Ebben játszmában is végig vezettek a hazaiak és egyre nagyobb különbséget tudtak kialakítani. Így a csabaiak akarata érvényesült a végén, de a KNRC egy pillanatig sem bánkódhat a 3–0 vereség miatt, hiszen tisztességesen helytállt a tavalyi ezüstérmes otthonában.

Swietelsky-Békéscsaba – KNRC 3–0 (–26, –18, –17)
Békéscsabai Városi Sportcsarnok, 800 néző. V.: Adler, Ujházi.
Swietelsky-Békéscsaba: Aktas (8), Bodnár (13), Drpa (6), Vasileva (10), Pintér (14), Bagyinka (6). Csere: Molcsányi (liberó), Glemboczki (-), Oikonomidou (1), Szatmári (-). Vezetőedző: Tóth Gábor.
KNRC: Renko-Ilic (3), Kyparissi (9), Bodovics (3), Ubavic (11), Szedmák (8), Gyimes (6). Csere: Radnai (liberó), Godó (-), Narancic (-). Vezetőedző: Vincent Lacombe.

forrás: Somogyi Hírlap
fotó: Imre György

Mérkőzés felvétel:

Statisztika

Swietelsky-Békéscsaba – KNRC 2022.10.22.
Fotók: Imre György