Oldal kiválasztása

Az előttünk álló hétvégén a fővárosban, a Ludovika Arénában vár komoly megmérettetés az 1. MCM-Diamant Kaposvár női röplabda csapatára. A lányok szombaton 19 órakor a Békéscsaba ellen lépnek pályára a Magyar Kupa elődöntőjében, vasárnap délután pedig a helyosztó következik a sorban a Nyíregyháza vagy az Újpest ellen.

Az elmúlt években elkényeztette híveit Kaposvár női röplabdacsapata. Az 1. MCM-Diamant együttese 2019 tavaszán jutott be az Extraligába, 2019 őszén pedig a nemzetközi porondon is bemutatkozott. 2020 márciusában a lányok négypontos előnnyel álltak a tabella élén, amikor a járvány miatt idő előtt véget ért a bajnokság. És még nem volt vége a nagy sorozatnak: 2020 őszén, első magyar csapatként sikerült bejutni a legjobb négy közé a Challenge Kupában, 2021 februárjában pedig a társaság története során először bejutott a legjobb négy közé a Magyar Kupában!

Bármi is legyen tehát az eredmény, mindenképpen történelmi hétvége előtt állunk. A csapat nehéz sorozatot zárt le vasárnap, miután lejátszotta a Challenge Kupa két elődöntőjét a román Alba Blaj ellen, illetve három győzelmet aratva bejutott a legjobb négy közé a magyar bajnokságban. Mondhatjuk tehát, hogy játékban és lendületben vannak Klisuráék, és a remények szerint a hétvégén is bizonyítják jó formájukat. A rutinos játékosok mellett a fiatalok is nagyon készülnek, hiszen egy ilyen kétnapos rendezvénynek más az atmoszférája, mint egy „átlagos” mérkőzésnek. A Diamant-lányok szeretnék éremmel a nyakukban zárni a hétvégét.