Oldal kiválasztása

Újabb tehetséges fiatal bizonyíthat az új évadban is a somogyi megyeszékhelyen: a Kaposvári Röplabda Akadémia Utánpótlás Műhely 17 esztendős, saját nevelésű reménysége, Tóth Jázmin az 1. MCM-Diamant Kaposvári Női RC 2021/2022-es felnőtt keretében is ott lesz. A fiatal játékos immár a harmadik szezonját kezdi majd meg a „nagyokkal”, és abban bízik, hogy a fejlődése ezután is töretlen marad.

 

Tóth Jázmin nyolc éve röplabdázik, és hat éve a RÖAK igazolt játékosa. Eddigi legemlékezetesebb utánpótlás eredménye egy diákolimpiai harmadik és negyedik helyezés volt, egy alkalommal pedig a diákolimpiai döntő legjobb játékosának választották meg. A Zrínyi Tagiskolában Rédling-Szabó Gabriella volt az edzője, az akadémián Rák Rebekával kezdte el a röplabdát, majd korosztályt váltva, Kovács Balázs edző kezei alatt folytatta. A fiatal tehetség a 2020/2021-es évadban is nagy élményekkel gazdagodott, immár a Diamant felnőtt együttesének tagjaként.

– Csapat szinten az elvártaknak megfelelően teljesitettünk, sőt, ha a nemzetközi kupára gondolok, akkor egy kiemelkedő évre tekinthetünk vissza – fogalmazott Tóth Jázmin. -Sikerült történelmet írnunk a kaposvári női röplabdában azzal, hogy a Challenge Kupában a négy közé jutottunk, a Magyar Kupában bronzérmet szereztünk, a bajnokságban pedig minden idők legjobb helyezését értük el. Utóbbinál van egy kis hiányérzetem, mert azt gondolom, hogy kis szerencsevel érmet is szerezhettuk volna.

A Táncsics Mihály Gimnázium tanulója úgy érzi: sokat hozzátett a pályafutásához az elmúlt évad.

– Egyéni fejlődésem szempontjából nagyon fontos év volt ez, mert mind technikailag, taktikailag mind mentálisan sokat tanultam, fejlődtem, amit a későbbiekben remélhetőleg kamatoztatni tudok – folytatta a játékos. – Nagyon sok pozitív élményt kaptam ettől az évtől, ahhoz képest, hogy egy speciális helyzet alakult ki, de ami a legfájóbb, hogy szurkolók jelenléte nélkül értük el ez évi sikereinket, ugyanis szerintem az ő buzdításukkal még többre lettünk volna képesek. Nehéz volt ez az év, voltak olyan periódusok, amikor külső körülmények is nehezítették a munkát. Bízom benne,hogy a jövőben minden jobban fog alakulni. Jelenleg is tanulási folyamatban vagyok ,ezt a későbbiekben a csapat érdekében szeretném kamatoztatni. Az idei év egyébként számomra még nem fejeződött be: az U21-es ls az U19-es csapatban is fontos mérkőzéseink vannak, és a célunk mindkét korosztályban a döntőbe jutni és ott a legjobb eredményt elérni. A közeljövőben szeretnék stabil extraligás játékossá válni. Úgy érzem, most nagyon jó helyen vagyok, mert a klub és a szakmai stáb is maximálisan odafigyel a fiatal játékosok fejlődésére.

Jázmin augusztusban lesz 18 éves, és az érettségi is kihívások elé állítja majd a következő évben.

Megadni az esélyt

A somogyi megyeszékhelyen, a lányok körében továbbra is a röplabda a legnépszerűbb csapatsport. A most futó évadban a Kaposvári Röplabda Akadémia összesen tíz korosztályos csapatot versenyeztet végig a különböző bajnokságokban. A mennyiség mellett egyre fontosabb tényező lesz újra a minőség, és az Extraligás felnőtt csapat vezetőinek nem titkolt célja, hogy az előttünk álló években a RÖAK minél több növendéke kapjon helyet a nagyok között.