Oldal kiválasztása

A Fatum-Nyíregyháza otthonában lépett pályára az 1. MCM-Diamant KNRC röplabdacsapata az Extraliga negyedöntőjének harmadik mérkőzésén, amelyre egyenlő állással érkeztek. A nyíregyháziak ugyan pályaelőnnyel várták a találkozót, de nem jelentett számukra előnyt, hiszen a Diamant nyert 3–1-re.

A kaposváriak az előző vereséget figyelmen kívül hagyva ismét magabiztosan kezdtek, nagyobb különbségeket is kialakítottak, mint ahogy azt az eddigi meccseken láthattuk. Ugyan kellett egy kisebb hullámvölgy, hogy a hazaiak 10–17-ről fel tudjanak zárkózni 18–19-re, ám egy szettlabda hárításán kívül csodát nem sikerült tenniük, az első etap Diamant sikert hozott.

A következő etapok hullámvölgyekkel voltak tele. A másodikban a Fatum játszott jobban és miután Pintér Andrea több ászt is adott egymás után a vendégeknek, megtört a somogyiak játéka, és kilenc ponttal elmaradtak a győzelemtől. Viszont a harmadik (eleinte) szoros szettet hozott, ám a vendégek ugyanazt a formát vették fel, mint a legelső játszmában, így ugyanakkora különbséggel nyerték is a szettet.

Míg a szettvereség a somogyiaknak erőt, a Fatumnak bizonytalanságot okozott, végig erősen játszott a kaposvári alakulat a negyedik – végül mindent eldöntő – játszmában, s ugyan a hazai egylet két játszmalabdát hárított – azt sem önerőből –, de aztán a Diamant nyert 3-1-re.

Fatum Nyíregyháza – 1. MCM-Diamant 1–3 ( 20, –16, 16, 18)
Nyíregyháza, Continental Arena, 542 néző. Vezette: Bátkai-Katona, Halász.
Fatum-Nyíregyháza: Radosová (18), Bodovics (8), Radonjic (12), Vasileva (10), Pintér (4), Cicic (3). Csere: Tóth F., Tóth D. (liberók), Milanova (4), Vaida (-). Vezetőedző: Szasa Nedeljkovics.
1. MCM-Diamant: Wirth (9), Bashnakova (13), Szedmák (10), Lemmens (16), Grbac (7), Matic (16). Csere: Szpin (liberó), Hegyi (-), Budai (-). Vezetőedző: Vincent Lacombe.

Vincent Lacombe: – Örülök, hogy sikerült a saját játékunkat játszani, és ezt a mérkőzés teljes terjedelmében fent tudtuk tartani. Fontos, hogy ha ezt a szintet tudjuk tartani, akkor képesek vagyunk a győzelemre. Ma este a legjobb játékosunk nem volt jó formában, de szerencsére a csapat többi tagja hozzátette a saját teljesítményét a győzelemért. A következő mérkőzést otthon játsszuk, amire felkészültnek kell lennünk. A legnehezebb feladat, amikor be kell fejezni egy párharcot.

forrás: Somogyi Hírlap
fotó: Kováts Domonkos |74nullanulla