Oldal kiválasztása
A 2020/2021-es bajnoki évadban is az 1. MCM-Diamant Kaposvár Exraligás női röplabdacsapatát erősíti majd Szűcs Kinga. A 26 esztendős, magyar válogatott szélsőütő szeretne társaival továbbmenni azon az úton, amelyen az elmúlt évben együtt elindultak. Tálas Zsuzsanna, Tanja Matic és Szpin Renáta után Szűcs Kinga a negyedik játékos, aki tagja marad a keretnek a következő szezonban is.
A 180 centi magas sportoló másfél évtizede röplabdázik, eddigi pályafutása során a Dunakanyar SE, a TFSE, a BSE-FCSM, az MTK és az UTE színeiben is szerepelt. A városmajoriakkal magyar bajnokságot és Magyar Kupát is nyert, 2018-ban pedig bronzérmet szerzett az újpestiekkel. 2018 tavaszán meghívót kapott a magyar válogatottba, és több felkészülési mérkőzésen, valamint az Európa Liga találkozóin is pályára lépett. Ez utóbbi sorozatban társaival együtt az ezüstérmet ünnepelhette. Szűcs Kinga a 2018/2019-es évadot az UTE csapatában kezdte el, 2019. január 22-e óta viszont a kaposváriak sikereiért küzd. A szélősütő kiegyensúlyozott, jó teljesítménnyel járult hozzá ahhoz, hogy az 1. MCM-Diamant együttese 18 forduló után, 4 pontos előnyel vezette az Extraliga tabelláját.
„Sajnálom, hogy a kialakult helyzet miatt nem tudtuk feltenni a pontot az i-re , de az első és legfontosabb az egészség, hogy a későbbiekben tudjuk folytatni ezt az utat, amelyen elindult a csapat. Nagyon keményen edzettünk, és hittem végig a csapatban. Úgy gondolom, bármire képesek lettünk volna együtt. Számomra minden mérkőzés adott valamit, de ha ki kellene emelni, akkor a decemberi, nyíregyházi bajnoki mérkőzésünk és az utolsó békéscsabai meccs idegenben, amely fantasztikus volt. Éreztem a csapattársaimon, hogy velünk most bármit csinálhatnak, senki nem fog minket megállítani! Azt is bátran kijelenthetem, hogy nekünk van a legjobb sportcsarnokunk, és örülünk, hogy egyre többen látogattak ki a meccseinkre. Szeretnék minden KNRC-SZURKOLÓT megkérni, hogy a jövőben is ugyanilyen lelkesen szurkoljanak a Kaposvárnak! Köszönöm!” – fogalmazott szerződés-hosszabbítása után Szűcs Kinga, aki otthon, családi körben töltötte az elmúlt heteket.
„Jól vagyunk, igyekszünk a családommal minél több olyan dolgot csinálni, ami eltereli a gondolatainkat, persze kizárólag otthoni környezetben. A párommal továbbra sem állunk le az edzésekkel: futunk, biciklizünk, erősítünk. Szerencsésnek mondhatom magam, hogy ezeket a nehéz időket a családi házunkban tudom átvészelni a családommal, gyönyörű környezetben” – árulta el a válogatott játékos.