Oldal kiválasztása
Magabiztosan, 3–0-ra verte hazai pályán az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem a Budaörs csapatát az Extraliga-kvalifikáció ötödik fordulójában. Miklai Zsanett és Leidgeb Noémi 17-17 pontot szerzett a találkozón.

A Budaörs együttesét látta vendégül a női röplabda Extraliga-kvalifikáció ötödik fordulójában az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem együttese. A somogyi lányok két vesztes mérkőzés után (kikaptak az MTK-tól, majd Szombathelyen a Haladástól) léptek újra a győzelem útjára. Az ellenfél ismerős volt, hiszen az alapszakasz során háromszor is összemérték tudásukat a felek, és mindegyik alkalommal 3–0-ás somogyi siker született.

A mérkőzés elején a vendégek két egységgel vezettek, amikor Miklai Zsanett lépett a nyitóállásba, a Diamant csapatkapitányának szerváival nem tudtak mit kezdeni a vendégek, így 6–8-ról hamar 14–8-ra módosult az állás. A folytatásban már az történt a pályán, amit Sasa Nedeljkovic edző csapata akart, a szett végére pedig stílszerűen egy Miklai-ász tett pontot.

A folytatásban a kaposváriak ismét elővették a legnagyobb fegyverüket, a szervákat, ezúttal azonban nem a cs.k., hanem Szűcs Kinga bombázta meg a rivális játékosokat, s máris négypontos előnyhöz juttatta együttesét. Innentől aztán már nem volt megállás, még az is belefért, hogy Nevena Iricanin mindössze egyetlen pontot szerzett a játszma végéig. De az igazán jó csapatot arról lehet felismerni, hogy ha a legjobbjának nem megy, akkor a többiek átveszik a szerepét. A kaposváriaknál pedig ez történt, Miklai, Leidgeb, Vacsi és Szűcs is kiválóan játszott, persze ehhez az is kellett, hogy a szerb-magyar állampolgárságú feladó, Kristina Cesljar hajszálpontos labdákkal szolgálta ki őket. A végéhez közeledve már csak egyetlen kérdés maradt nyitva, átlépik-e a tízes határt a budaörsiek vagy sem, végül nem sikerült nekik.
A harmadik, s mint utóbb kiderült, utolsó felvonás is egyértelműen a somogyiaké volt, a vendégek három-négy egységnél közelebb nem tudtak jutni riválisukhoz, akiknél Cesljar egy akkora takarót osztott ki, mely után joggal érkezett a vastaps a nézőtérről. Úgy tűnt, ezen az estén a kiváló karmester kinézte magának Leidgeb Noémit, hiszen jobbnál jobb labdákkal szolgálta ki, a center pedig élt is a lehetőséggel. Szűcs Kinga okos ejtése pedig azt jelentette, hogy a Diamant-hölgyek a harmadik szettet és ezzel együtt a mérkőzést is megnyerték.
Az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem csapata visszatalált tehát a győztes útra, a somogyi lányok ismét igazi csapatként küzdöttek és az első, majd a második játszma közepétől úgy is játszottak, ahogy azt az NB I.-es alapszakaszban, illetve a kvalifikáció első két fordulójában megszokhattuk tőlük. A folytatásban megkezdődik a második kör, így a kaposvári hölgyek ismét a Budaörssel találkoznak, ám ezúttal idegenben vasárnap 17.30 órakor.

1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem–Budaörsi DSE 3–0 (15, 10, 12)
Kaposvár, 350 néző. V.: Gyulai G., Pőcze A.
1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem: Cesljar 4, Iricanin 3, Leidgeb 17, Miklai 17, Szűcs K. 9, Vacsi 9. Csere: Héri, Kanizsai (liberók), Császár 1, Szivós. Vezetőedző: Sasa Nedeljkovic.
Budaörsi DSE: Pisák 2, Radomszki 6, Kilyénfalvi 5, Juraszik, Bleicher N. 10, Ostorházi 1. Csere: Maurer (liberó), Hernády, Szabó K., Tóth E. Vezetőedző: Fekete Krisztina.
A mérkőzés alakulása. 1. játszma: 2–2, 3–5, 6–8, 14–8, 18–11, 23–15. 2. játszma: 2–0, 3–3, 4–4, 7–6, 11–7, 13–7, 16–7, 19–8, 22-10, 24–10. 3. játszma: 2–3, 4–4, 10–4, 11–5, 17–10, 23–11, 24–12.

[photogallery id=75]