Oldal kiválasztása

Nem történt meglepetés a női röplabda NB I hétvégi fordulójában sem: az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem együttese 3-0-s vereséget szenvedett a Magyar Kupa-címvédő Vasas otthonában.

151117ki

A formálódó somogyiak 17, 13, majd 15 pontig jutottak, és csak az első szettben nyújtottak átlag fölötti teljesítményt. A Diamant továbbra is a nyolcadik helyen áll a tabellán, és két hét szünet után a sereghajtó Miskolcot fogadja. Ezt követi a kecskeméti rangadó, majd az alapszakaszt záró, Nyíregyháza elleni hazai összecsapás. A cél továbbra is a felsőházi rájátszás elérése.

Az első játszma elején mindkét együttes sokat hibázott, ám Horváth Alexandra pontjait követően a vendégek tudtak meglépni (7:12). Jókay Zoltán időt kért, és az edzői intelmek pedig hatásosnak bizonyultak. Néhány labdamenettel később ugyanis már egyelőre álltak a csapatok, a második technikai szünetre pedig Miklai támadásainak köszönhetően már a Vasas Óbuda vonulhatott előnnyel (16:13). A végjátékban Klein is beszállt a pontgyártásba, így a játszmát végül jelentős különbséggel nyerte a Vasas (25:17).
A második szettet a Kaposvár kezdte jobban (1:4), ám lendületük nem tartott sokáig, Klein és az időközben beálló Bodovics pontjaival könnyedén fordítani tudott a hazai együttes (12:8). A folytatásban a különbség tovább nőtt a felek között (18:11), a hátralévő percekben a hazai sánc szinte átüthetetlennek bizonyult, így immáron Durst Anna irányítása mellett, magabiztosan duplázták meg előnyüket (25:13).
Hardy szép centertámadásainak köszönhetően a harmadik játszmában hamar vezetést szerzett a hazai csapat, majd Durst nyitássorozatát követően Jókay Zoltán egyre több cserejátékosának is lehetőséget adott (13:8). Benedek Gabriella, valamint Windisch Kinga beállását követően Horváth Alexandra vezérletével még zárkózni tudott a Kaposvár, ám amint bemelegedtek a Vasas fiataljai visszavették a játék irányítását és lezárták a mérkőzést (25:15).

NŐI NB I
Vasas Óbuda – 1. MCM-Diamant Kaposvár 3:0 (17, 13, 15)
Folyondár utca, 100 néző. V: Mezőffy, Mezei.
Vasas Óbuda: Sousa 3, Miklai 12, Vacsi 3, Villám 8, Klein 11, Hardy 11. Csere: Tóth A. (liberó), Bodovics 3, Durst 3, Benedek 2. Vezetőedző: Jókay Zoltán.
Kaposvár: Poós 1, Horváth A. 11, Jezernicki 7, Pedranzini 5, Rák 3, Duduka 5. Csere: Csitári (liberó), Pintér 1. Vezetőedző: Mészáros Péter.

(forrás: vasassc.hu)